Over mij

 

Ik ben Lisette van Kempen, getrouwd en moeder van een zoontje. Sinds 2018 ben ik werkzaam als verloskundige. De geboortezorg en alles wat daarbij komt kijken heeft mij altijd al gefascineerd. Wat het vak zo bijzonder maakt? Het begeleiden van vrouwen en hun partners in misschien wel het meest kwetsbare en bijzondere moment in hun leven: het krijgen van een kind; het mama en papa worden. 

Als verloskundige en vanuit eigen ervaring weet ik dat borstvoeding geven zoveel meer is dan alleen het voeden van je kindje! Naast de vele gezondheidsvoordelen, biedt het ook; warmte, troost, geborgenheid en ontspanning voor moeder en kind. En ondanks dat dit een heel natuurlijk proces is, weet ik ook dat het gepaard kan gaan met een heleboel uitdagingen! Naast mijn werk als verloskundige wil ik ouders hierbij graag meer ondersteuning kunnen bieden.

 

Om deze reden heb ik de opleiding tot lactatiekundige aan de NCLO in Almere gevolgd. Na mijn opleiding ben ik geslaagd voor het internationaal examen, waardoor ik de titel IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) lactatiekundige mag dragen. 

 

Naast lactatiekundige en verloskundige ben ik ook ervaringsdeskundige. Sinds 2020 mag ik het moederschap zelf ervaren. Vanuit mijn expertise en ervaring geef ik moeders graag goede begeleiding en vertrouwen bij het voeden van hun kindje. Ik maak samen met ouders een plan dat past in het dagelijks leven van het gezin, zodat iedereen optimaal kan genieten van deze bijzondere periode!

 

Lactatiekundige Sneek

'Vanuit mijn expertise en ervaring geef ik moeders graag goede begeleiding en vertrouwen bij het voeden van hun kindje'