Werkwijze

 

Werkwijze consulten

Elk consult zal beginnen met een intake met onder andere vragen over de gezondheid van moeder en kind, een eerdere borstvoedingservaring en het verloop van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ieder mens en iedere situatie is uniek! 

 

Tijdens een één op één zwangerschapsconsult stellen we samen een borstvoedingsplan op met daarbij passende tips en adviezen. Het kan zijn dat je eerder tegen borstvoedingsproblemen bent aangelopen. Of misschien heb je geen vragen, maar ontvang je graag meer informatie?! In beide gevallen ontvang je informatie op maat, zodat je goed voorbereid je kraamtijd in kunt gaan. Het zwangerschapsconsult wordt ook online aangeboden. 

 

Tijdens een borstvoedingsconsult wordt de zorgvraag in alle rust besproken en is er ruimte voor vragen. Tijdens het consult kijk ik graag een voeding mee. Daarom is belangrijk dat je kindje niet net heeft gedronken. Naast de voedingsobservatie vindt er -indien gewenst- een mondonderzoek bij de baby plaats en wordt je kindje gewogen. Op basis van alle bevindingen wordt er gekeken naar een oplossing en stellen we samen een passend en haalbaar plan op. Ook als je ervoor kiest om de borstvoeding af te bouwen, kan ik je daarbij helpen. Een uitgebreid verslag van het consult wordt na afloop via de e-mail verzonden.

 

Uiteraard zal er zeer consistent worden omgegaan met de persoonsgegevens en volg ik de wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Ik hanteer hierbij volgend privacy protocol.

 

Samenwerking

Borstvoedingspraktijk Groei & Bloei is een solopraktijk en om begeleiding en advies op maat te kunnen geven, werk ik laagdrempelig samen met verschillende zorgprofessionals. Indien nodig koppel ik -met jouw toestemming- informatie terug aan betrokken zorgverleners. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de verloskundige of het consultatiebureau.

 

Daarnaast heb ik contact met verschillende lactatiekundige praktijken in het land, waaronder:

 

Lactatiekundige Sneek werkwijze
Lactatiekundige Sneek consult
Lactatiekundige Sneek